NVR устройства

NVR устройства

NVR (Network Video Recorder) или Мрежовите Видеорекордери са предназначени за запис и възпроизвеждане на видео сигнали от цифрови (АйПи) камери. Използват се за изграждане на ip базирани системи за видеонаблюдение, но могат да бъдат използвани и като дублиращо записващо устройство, когато е необходимо записа да се съхранява на повече от едно място.

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА НА NVR или Мрежовите Видео Рекордери

Основните предимства на NVR Мрежовите Видеорекордери са:

  • Използват предимствата на съвременните мрежови технологии - те се свързват посредством мрежови кабели и суичове в локална мрежа, която предлага много по-високи скорости и обмен на данни. Така видеорекордерите могат да записват изображения в много високи резолюции - 2MP, 3MP, 4MP, 5MP и повече.
  • Системите са лесно скалируеми - с минимални средства за окабеляване можете да увеличавате броя на свързаните камери към видеорекордера.
  • Поддръжка на ONVIF стандарт - това е унифицирана технология, която е предназначена за съвместимост на ip видеорекордери и мрежови камери на различни производители. Това означава, че ако една камера на даден производител поддържа ONVIF, то тя може да се използва в обща система за видеонаблюдение с NVR-и поддържащи ONVIF на други производители. Абревиатурата ONVIF означава – Open Network Video Interface Forum.
  • Брой и обем на поддържаните твърди дискове. Съвременните NVR-и поддържат твърди дискове до 4TB, като има рекордери с възможност за монтаж на повече от един диск и изграждане на общ дисков масив за съхранение на записите за дълъг период от време.
  • Наличие на CMS (Central Management Software) или NVS (Network Video Software) софтуер за обединяване на няколко устройства в обща система.

Всичко това и много други предимства ги прави предпочитан избор при изграждане на системи за видеонаблюдение.

Няма добавени продукти в тази категория.