Ловни камери за видеонаблюдение

Ловни камери за видеонаблюдение

В тази категория ще ловни камери работещи на различен принцип - mms, wifi, или обикновени ловно-охранителни камери записващи на карта памет в тях. 
 Камерите намират широко приложение в най-различни области на охраната и лова. 
Какво представляват ловните камери?
Обикновено това са малки по размери камери предназначени най-вече за следене поведението на животните в естествената среда, тяхното преброяване, защита от бракониери или дори охрана на отдалечени обекти - лозя, ниви, пчелини и др.
Поради камуфлажните си корпуси, идеално вписващи се в природната среда, тези джаджи са трудни за откриване, както от хората, така и от горските обитатели.
Как работят?
Повечето камери използва така наречената Инфра Ред детекция, или когато обект (житовно, човек) навлезе в обсега на инфрачервения сензор, устройството се задейства автоматично и започва да записва видео или да прави снимки. Замия инфраред е невидим за човешкото или животинското зрение, което означава, че няма как камерата да подплаши животните с активирането си или да бъде открита от недоброжелатели. Новите модели са оборудвани и с GSM-модул, изпращащ имейл или ММS със заснетото.
За какво да внимаваме при избора?
Важен параметър при избора е времето за автономна работа, показващо колко продължително ще функционира уреда. А времето зависи от консумацията на енергия от поставения енергиен източник - алакални или акумулаторни батерии. Те често имат и вграден режим за самостоятелна промяна на настройките, осигуряващи по-продължително действие, като например изключване на GSM модула.
Много от предлаганите модели използват и допълнителна външна соларна батерия, което значително може да увеличи времето за работа. Производителите препоръчват спазване на техните препоръки за инсталация, с което да си гарантирате качествено направени записи.

 

Няма добавени продукти в тази категория.