Производители

POE суичове за камери за видеонаблюдение

POE суичове за камери за видеонаблюдение

Какво представляват POE Суичовете
Това са устройства, позволяващи едновременното осъществяване на пренос на данни и електрическа енергия по кабел тип UTP, FTP, SFTP.  PoE или Power over Ethernet технологията осигурява доставката на захранването до компонентите, които по една или друга причина нямат допълнително силово трасе.

Power over Ethernet позволява осигуряването на напрежение към различни устройства: рутери, дискове, ip камери, IoT устройства и т.н. Главното преимущество на разработката е, че тя позволява използване на единствен комплект проводници - както за предаване на цифровите сигнали, така и за захранващото електричество.

В зависимост от електрическата мощност Power Over Ethernet мрежовите комутатори се делят на:

  • Poe комутатори – осигуряват електрическа мощност до 15.4W
  • PoE+ комутатори – осигуряват електрическа мощност до 30.4W

Какви са предимствата им
Освен, че спестяват допълнително окабеляване за захранване на компонентите на една система за видеонаблюдение, те осигуряват високо ниво на безопасност на мрежовата инфраструктура от токови колебания. а също така предоставят отдалечен контрол на свързаните устройства.

При нас ще намерите голямо разнообразие от мрежово оборудване, необходимо за изграждането на надеждна IP система за видоенаблюдение. Сред моделите мрежови комутатори, които предлагаме можем да обособим две групи:

  • PoE суичове
  • Мрежови комутатори (switch)

Мрежовите комутатори почти неизменна част от изграждането на една IP базирана система за видеонаблюдение. Чрез тях потока на данни се трансферира по игзрадената LAN мрежа

PoE суич-овете добавят важна особоеност и разширяват кръга на възможности при инсталация на IP камери, а именно осигуряване на захранване по изградената LAN мрежа. Така ползвайки един кабел можете едновременно да захраните камерите, а също и да осигурите преноса на видеосигнал.

Мрежовите комутатори също могат да бъдат разделени на управляеми и неуправляеми:

  • При неуправляемите мрежови комутатори липсва възможността от ръчен контрол на функциите, допълнителни настройки и тн. Този тип switch–ове работят автономно.
  • Управляемите мрежови комутатори дават възможност за настройка и контрол на PoE функциите, следене на състоянието на портовете и редица други.
Покажи:
Подредба:
Общи спецификации Управляем: да PoE: да Брой портове: 8 Тип монтаж: DIN шина или свободн..
389,00лв.