Хард дискове за видеонаблюдение

Хард дискове за видеонаблюдение

Всички предлагани на пазара видеорекордери се продават без включен твърд диск. Причината за това е, че по този начин се дава свобода на клиента да избере големината на  диска според конкретните нужди на изградената система за видеонаблюдение.
Как да изберем правилния модел твърд диск с правилната големина?
Въпреки, че няма универсална формула за избор на нужният обем хард диск, тъй като има много фактори, които влияят на обема на правените записи, все пак има достатъчно оналйн калкулатори чрез които всеки може да пресметне необходимия обем спрямо заложените компоненти.
Кои характеристики са определящи?
Като начало можем да посочим резолюцията - колкото по-висока е резолюцията на камерата, както и тази на запис на ДВР устройството, толкова по-голям ще бъде обема на записа.
Влияние върху върху техния обем оказва и наличието или липсата на инсталиран микрофон за видеонаблюдение към системата. Ако има такъв, то обема на записа върху ползваният с ДВР-а хард диск ще е по-голям.
Не на последно място е важно да се вземе предвид режима, в който работят монтираните камери за наблюдение. Ако Вашите камери снимат 24ч в денонощието, то логично и хард диска, който трябва да закупите е необходимо да бъде с по-голям обем. 
Освен големината на твърдия диск, много важно е да се обърне внимание и марката и модела. Някои производители създадоха специални серии на своите твърди дискове, които са съобразени с изискването за продължителна и непркъсната работа.
Ако имате затруднения или въпроси, не се колебайте да се свържете с консултантите и специалистите от ProCam, които ще ви помогнат за правилния избор.

Няма добавени продукти в тази категория.