Полезна информация

Полезна информация

Общи въпроси.

1.Имам нужда от система за видео наблюдение, но не мога да преценя какви компоненти трябва да подбера. Можете ли да ми изготвите проект?

-          Да. След като вече сте решили, че имате нужда от система за видео наблюдение, ние можем да Ви помогнем освен в избора на правилните камери и записващи устройства, а също и в цялостното изграждане на системата. За целта е нужно да се свържете с нас на посочените телефони или чрез контактната форма. Наш специалист ще Ви консултира, а ако е необходимо екип ще посети вашия обект, офис или дом, след което ще ви изготвим и индивидуален проект и оферта.

2.Мога ли да закупя видео камери и видеорекордер от вашия онлайн магазин, да ги инсталирам сам и това ще наруши ли гаранцията?

-          От нашия онлайн магазин може да закупите отделно камери, видеорекордери и аксесоари, като всеки артикул има индивидуална гаранция от 12 до 24 месеца. Тази гаранция може да отпадне само в случаите, когато:

 • * Не са спазени инструкциите за монтаж и експлоатация;
 • * Артикула е със скъсана гаранционна лепенка, или има следи от опити за ремонт в неоторизирани сервизи;
 • * Повреди по време на експлоатация или транспортиране, изразяващи се в увреден корпус, външни или вътрешни елементи;
 • * Настъпили повреди в следствие на токов удар, гръмотевица, пожар, наводнение и други причини, независещи от производителя;

Необходимо е всички дефектирали артикули в гаранционен или извънгаранционен срок, да бъдат изпратен в сервиза ни, придружени с необходимите документи и опаковани и обезопасени надлежно за транспортиране.

3.Как мога ли да ползвам отстъпки във вашия онлайн магазин?

-          Достатъчно е да се регистрирате на сайта ни: http://www.nabludenie.net/index.php?route=account/registerСлед като получите потвърждение за регистрацията си, ще можете да се възползвате от 5% отстъпка за онлайн пазаруване. Също така, много често правим допълнителни намаления и промоции на отделни продукти, просто следете редовно секцията „Специални предложения”. Ако желаете да станете наш партньор или представител, предлагаме допълнителни търговски условия.

Видеонаблюдение.

1.Имам ли нужда от система за видеонаблюдение?

-          Ползите от една система за видеонаблюдение могат да бъдат много. Без значение дали е предназначена за използване в домашни условия,  в офис или производствен цех, предимствата са огромни:

 • * Винаги и по всяко време ще сте наясно относно какво се случва в и около вашия дом, офис, магазин или производствен цех;
 • * Ще можете да разрешавате проблеми свързани с минали събития посредством записите от видео рекордера;
 • * Ще се справите много по-лесно с проблема със служителите – най-често недобросъвестното отношение към работата, нехайно отношение към повереното оборудване, машини и съоръжения, злоупотреби и кражби на материали, лошото отношение и обслужване на клиентите, са само една малка част от рисковете, които могат да се избегнат в голям процент посредством една правилно проектирана и изградена система за видеонаблюдение;
 • * При наличие на жива охрана на даден обект, изградената система за видеонаблюдение значително облекчава и увеличава ефективността;
 • * Дори да имате изградена охрана посредством сигнално-охранителна техника (СОТ), системата за видеонаблюдение е допълнително подсигуряване, което не трябва да се пренебрегва. Не винаги СОТ екипите могат да пристигнат на охранявания обект за по-малко от 5 мин, а това понякога е достатъчно време за нанасяне на сериозни материални щети. Много често наличието и на система за видеонаблюдение, осуетява такива опити.

 

2.Какво трябва да избера за изграждането на система за видеонаблюдение?

-          Основните компонентите са:

 • * Видеорекордер – избира се според броя видео камери, които ще са ви необходими, типа видео камери (мрежови IP или аналогови), и допълнителните функции, които ще желаете да ползвате;
 • * Видео камери – според предназначението външни или вътрешни,  мрежови IP или аналогови, статични или въртящи се и др.;
 • * Захранване – захранващ адаптер или захранващ блок;
 • * Кабели – според типа  избрана система за видеонаблюдение – с мрежови IP камери или аналогови, се избира и BNC или FTP кабел;
 • * Накрайници и конектори

Можете да се възползвате от безплатна консултация по всеки въпрос относно избора и изграждането на вашата система за видеонаблюдение.

Също така, предлагаме готови комплекти с всичко необходимо за „Направи си сам” – в комплекта са  включени 4 или 8 броя камери, видеорекордер, съответните кабели и накрайници, и захранващи адаптери, с лесни инструкции за монтаж.

3. Може ли да използвам камерата през нощта или когато е пълен мрак ?

- Да, може.Камерите, които имат инфрачервени диоди, могат да правят добър запис при липсата на светлина. Тази светлина е невидима за човешкото око, която не пречи по никакъв начин, както на камерата, така и на хора преминаващи покрай.

4. Има ли камери, които се монтират на открито ?

- Да. Има камери които са предназначени за външен монтаж. Те са защитени от влиянието на атмосферните условия, като коефициента на защита е IP66. Тези модели може да бъдат разгледани в отдел "Външни камери" .

5. Какво е "хоризонтална резолюция"

- Хоризонтална резолюция или резолюция на камерата... Разделителната способност на охранителната камера се определя от броя на хоризонталните линии (480ТВЛ, 600ТВЛ, 700ТВЛ) . Колкото по-висок е броя на линиите, толкова по-чист и ясен ще е получения образ.

6. Възможно ли е да се наблюдават камерите чрез мобилен телефон (смартфон) ?

- Приложението, благодарение на което може да наблюдавате вашите камери, е vMeyeSuper. Съвместимо е със всички устройства на Iphone и Android.

7. Колко е препоръчителната дължина на кабела, който свърза камерата със записващото у-во (DVR) ?

- Дължината на комбинирания коаксиален кабел със захранване не трябва да надвишава 80-90м. , за да бъдат избегнати всякакви смущения и спад на захранването. Същото важи и за FTP/UTP кабела за ИП системата, като тук при достигането на това ограничение е възможно използването на суич/рутер за избягване на тези проблеми.

Системи за видеонаблюдение

Голямо разнообразие от системи за видеонаблюдение: видео камери - камери ден и и нощ, HD камери, куполни камери, скрити камери, бокс камери, управляеми камери, IP камери, евтини камери и т.н.; цифрови видео рекордери; DVR платки; Комплекти за видеонаблюдение; Кабели за видеонаблюдение; Захранвания за видео системи; Аксесоари за видеонаблюдение

Контакти

Viber: 0879 59 44 11 - за въпроси и поръчки
GSM: 0879 59 44 11 - за въпроси и поръчки
sales@nabludenie.net
ProCamSurveillance

Facebook